Blog - co je nového?

Potisk sublimační technologií – jaký materiál budeme potřebovat?

Potisk sublimační technologií – jaký materiál budeme potřebovat?
Czytaj dalej

6 nejčastějších problémů při sublimačním tisku. Jak se jim vyhnout?

6 nejčastějších problémů při sublimačním tisku. Jak se jim vyhnout?Sublimace je jednou z nejrozšířenějších tiskařských metod, při které je k přenosu barvy na podklad využíváno teplo. Jedná se o poměrně snadno zvládnutelný tiskařský postup. Konečný vzhled tisku ale ovlivňuje řada různých faktorů, o kterých někteří začínající tiskaři nemají ani tušení. Zvláštní pozornost je třeba věnovat teplotě, době potisku a také vlhkosti. Co nám může ještě zabránit v dosažení ideální kvality sublimačního potisku? To vám napovíme níže.
Czytaj dalej

Co je třeba vzít v potaz při výběru termotransferového lisu?

Co je třeba vzít v potaz při výběru termotransferového lisu?Technologie sublimace patří k jednoduchým metodám, jak přenést grafický vzor na oblečení, tašku, hrnek nebo reklamní předmět. K tomu, aby se potisk vyznačoval vysokou trvanlivostí a hlubokými barvami, je nutné si pořídit kvalitní termotransferový lis. O jaké zařízení se jedná a jaké faktory je nutné vzít při jeho výběru v potaz? To vám napovíme níže.
Czytaj dalej

Které trička zvolit pro tisk?

Potisk na tričku je velmi populární forma reklamy, kterou používají mnohé podniky i nevládní organizace.
Czytaj dalej

Sublimace nebo tepelný přenos?

Jak sublimace tak i termotransfer jsou dvě tiskařské techniky, které se často používají v hovorovém smyslu jako náhradní pojmy
Czytaj dalej

Co je to sublimace?

Vymezuje koncept sublimace lze jej popsat jako techniku transferové tisku, která se hovorově v tiskovém prostředí nazývá barvení. 
Czytaj dalej

Co je plotr - a proč by se neměl mýlit s tiskárnou?

Se slovem "plotr" přichází většina studentů designu nebo grafiky do styku, když je hotový jejich první výkres v CAD a čeká na tisk.
Czytaj dalej

Vše, co potřebujete vědět o hrncích s potiskem

Samotné provedení hrnku s potiskem není časově náročný úkol, ani nevyžaduje specializované znalosti.
Czytaj dalej

Co je folie DTF v kotouči?

Co je folie DTF v kotouči?Fólie DTF (přímý na film) je druh folie tiskařské, která se používá k tisku přímo na filmu, bez potřeby používat přenosový papír. Tato fólie je k dispozici na válcích, což umožňuje tisk velkých nákladů za konkurenceschopné ceny.
Czytaj dalej